Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2010 15:31 - Обратна пропорционалност
Автор: demoniceye Категория: Други   
Прочетен: 4311 Коментари: 6 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Удивително!

Експедитивността с която всички компании предлагащи услуги ти прибират парите за такси потребление е обратно пропорционална на експедитивността, с която ти извършват дадената услуга.

Да започна с ЧЕС.
Недай си боже да се разсееш да си платиш сметката за тока навреме ще се озовеш с кръцнати жички преди да примигнеш. Отидеш ли обаче да си платиш сметката не стига, че ти прибират и такса за повторно включване, но има и вероятност да ги чакаш да се наканят три дни да ти включат тока.

Продължавам с Топлофикация.Топлофикацията също много експедитивно ти прибира таксите за потребление, но ако са ти надвзели има да чакаш да ти върнат надвзетото.
Сега щели да сменят топломерите. Защо? Ами тези, които имаме били от преди 10 години и работели на батерии с трайност 10 години. И защо слагате топломери на батерии бе Ланковци? Такъв им бил моделът тогава. Учудващо е в този случай как не сте се сетили да сложите топломери с батерии с трайност 1 година. Направо сте се прекарали.

Държавата също много бързичко ти прибира парите за данъци, ама я пробвай да си извадиш удостоверение за наследници. Ще те мотат в общината има няма един месец.

Кабелната телевизия кичи неотворени писъмца върху нещастният ти екран на телевизора 5 дни преди крайният срок за плащане на таксата. В нередки случаи продължава да ги кичи и след като си я платиш. Скапе ли ти се кабеларката обаче има да чакаш техници. Експедитивни са като костенурки на каменист път.

Скоростта на интернета е също обратно пропорционална на скоростта, с която прибират дължимата такса.

За обратната пропорционалност на експедитивността, с която се движи адския транспорт и навременното му пристигане в сравнение с експедитивността, с която контрольорът ти прибира глобата за недупчено билетче изобщо няма за какво да споменавам.

Ако ти потрябва заем от банка ще ти приберат 30 лв за разглеждане на документи, които не се връщат при неодобрение, а ако ще има одобрение ще го чакаш 2 седмици, само дето те няма да те чакат, ако не си внасяш навреме вноските, а ще ти налепят лихви.
Пак учудващо обратно пропорционална експедитивност.

И изобщо схванахте ли приликите и разликите?

Ако някой има да взема от теб бързичко действа и няма да спре да досажда, докато не си получи парите, ама я пробвай ти да си прибереш парите за некачествена услуга.

Ще ти поникне брада от чакане, нищо, че може и да си от женски род. :)))





Тагове:   Обратна,


Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. malkiatprintz - Макар и рядко, има и обратни случаи, ...
09.03.2010 15:56
Макар и рядко, има и обратни случаи, но... наистина са рядко, Демоникай... смешното е, че всички се оплакват, включително и техниците, които се туткат, когато трябва да си свършат работата :)
цитирай
2. allbi - е
09.03.2010 16:27
добре, че е интернет банкирането та ми отпадна сумати висене по опашки
и общуване с озлобените от кризата хора ...
сещам се преди като си имах собствен бизнис и желаех да се отнасям положително и с усмивка и не ме взимаха на сериозно ...
българина си заслужава отношението май...
гледа къде да си излее негатива...
аз не бих работила в момента на някоя каса по бих мила тоалетни за предпочитане е ...
цитирай
3. 0rth0d0x - нали го знаеш вица?
09.03.2010 17:54
"-Ало, Енергото ли е?
-Не, Софийска вода господине.
-Нищо-и на вас да ви еба майката."
цитирай
4. bregovi4 - Има, да..
09.03.2010 18:12
Спомням си навремето и на мен ми бяха ,,кръцнали жичките,, ходих, платих и докато се прибера О, чудо! Всичко ми беше наред.. :) Кога успяха?.. А ето и един парадокс - още преди месец прекратих договора с кабелната, но и до сега никой не е дошъл да ме ,,отреже,,.. Разни хора..
цитирай
5. injir - Обратно пропорционална държава.
13.03.2010 22:45
Обратно пропорционална държава.
цитирай
6. анонимен - ktwWFdvlMiHfUzmGyCE
24.05.2011 04:52
In awe of that answer! Rlealy cool!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: demoniceye
Категория: Тя и той
Прочетен: 1439870
Постинги: 297
Коментари: 2649
Гласове: 10495
Спечели и ти от своя блог!