Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2007 17:55 - Освещаванe не дрънкулки в Бъдновечерен стил
Автор: demoniceye Категория: Лични дневници   
Прочетен: 835 Коментари: 0 Гласове:
0



Част първа:
2005г. 24.12. 10.30 сутринта. В домът на прияятелката ми Ели има традиции. На бъдни вечер сутринта съпругът и детето на разходка и пазар, а тя подготвя вечерята. След като ги изпратила се отбила до тоалетната. Тя е човек, който се привързва към старите си вещи, колкото и да не стават за нищо тя си ги пази и държи на тях. Часовникът и беше една такава вещ-източногермански, един от първите електронни с излиняла каишка и повредена закопчалка, но тя си го обичаше и не щеше и да чуе да го изхвърли. Нали работел... Та отбила се тя в тоалетната и като натиснала бутона на казанчето каишката се скъсъла и нещастният часовник цопнал в тоалетната чиния, където му е било мястото де. Ели си казала: Е майната му де, вехт си беше и отишла да приготвя вечерята. След около 3-4 часа при следващото и отбиване в тоалетната го видяла как кротко си плува по дъното на чинията. Екипирана с кухненска ръкавица извадила злополучният часовник, измила го, разглобила го и гледайки телевизия го въртяла из ръцете си пред калорифера. Неочаквано стрлките мръднали, после още малко и накрая вехтият източногермански часовник проработил. Така осветен на Бъдни вечер "кромидарът"-(самоковски диалект) си бачка и до ден днешен, само с едно сменяване на батерията.

Част втора:
Подарих на гаджето си сребърна халка, моя беше размер за моят безименен пръст. Той я сложи на малкият си пръст, на безименният му беше тясна. Преди месец отбивайки се до тоалетната (какво точно е правил не разбрах) :D, халката се изхлузва от пръста му и цоп във тоалетната. Той адски се притеснил, какво ли ще ми каже, къде е, как я е загубил, аз какво ще си помисля и т.н. Вечерта, като отишал в тоалетната я видял да си стои на дъното точно по средата на чинията. След като ми разказа аз го успокоих, че това е Бъднивечерно освещаване, та да не се безпокои. :))))

Част трета:
Днес, ден за гафове от сутринта. Пакетчето с прясно млако беше спукано и се беше разляло по цялата маса. Като вземах кафеварката от котлона тя зловещо изпръска и изгори майка ми по крака. Отивам в тоалетната, пускам водата и с ужас видях как се препълва на ръба да прелее. Отидох, взех машата и се заех да установя какво я е задръстило. Оказа се дебело намачкан лист от вестник явно пуснат там от малоумният ми син при среднощното му прибиране след купон в не особено адекватно състояние. При последвалите манипулации гривната ми се откопча и познайте какво стана.... цопна в тоалетната разбира се. Спасиха я остатъците от весника натъпкан там. Благополучно я извадих осветена по Бъдновечерно му, както си му е редът......


Следва продължение....




Тагове:   стил,   Освещаванe,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: demoniceye
Категория: Тя и той
Прочетен: 1440733
Постинги: 297
Коментари: 2649
Гласове: 10495
Спечели и ти от своя блог!