Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2007 09:50 - На чужд задник и 100 тояги
Автор: demoniceye Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4823 Коментари: 10 Гласове:
0

Последна промяна: 13.11.2007 11:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Са малко, докато не опре до собствените ни окончания на гръбначния стълб.
То си било голям проблем. До сега, когато познати от провинцията се оплакваха как не могли да си намерят квартири тука все си мислех, че правят от мухата слон. Айде бе, то вестниците са заринати с обяви. Как не могли виждате ли квартира да намерят. Дрън, дрън шикалки. Само дето онзи ден моят приятел реши да се премести в София. И така, въоръжавам се аз вчера с един вестник, почвам да чета обявите и да ги прозвънявам. Въх.... Като за начало установявам, че 99 % от обявите са от агенции за недвижими имоти, на които се плаща комисионна естествено. Второ, че собствениците искат поне 2 наема предплата.  И това добре, ще го преживеем, ще си платим 2 та наема+ комисионната. Да, ама не. Едни обяви неактуални, други със условия, (примерно полова дискриминация). Стаи да, ама само за момичета. Или пък само за момчета. Или непушачи. Или готвачи.....хаха и такава имаше.  Или пък само за строителни работници.  Или без посещения. Или пък дори човека да е сам посещението се водело, че има още един човек там. И вдигат наема. Въх, въх, въх...... Добре де, тия хора монаси ли да станат? Или затворници? Друг вариант: "Предлага се стая с баба Дора без наем. " Е като прочетох тази обява паднах от смях. Почудих се дали да звънна и да попитам какво точно се очаква да правим с бабата, та да не плащаме наем. И кой от двамата, аз или гаджето? Реших да прослушам как стоят нещата със  стаите без хазяин. Още по-сложно. Оказа се, че тях ги наемат в момента, в който се появят. Бой с брадви имало за тях. Хахаха....Смея се, ама вече през сълзи. Нямаме време за губене. Нито време, нито пари, а тия хора си правят бъзици с чуждата необходимост. И публикуват във вестника врели некипели.  Поднасям най-искрените си извинения на всички хора от провинцията, за това, че не вярвах колко сложен е проблемът с квартирата.  Ситият на гладният не вярва и на чужд гръб и 100 тояги са малко.  Съжалявам !!!!




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. benra - явно е голям
13.11.2007 10:24
проблем това да си наемеш квартира.Скоро на вратата ми се звънна, отварям една жена, търси си квартира.Избрала и блок и тръгнала от врата на врата.Оказа се,че след напатването от агенции решила да пробва този подход.
цитирай
2. stone - ми аз имам две празни стаи
13.11.2007 10:26
да ви взема, ама да не бяхте метълисти с това гадже... това казвате ли го на огледите?
майтапа настрана, успех в търсенето!
цитирай
3. demoniceye - Точно за това
13.11.2007 10:36
Ни е нужна стая без хазяин. :))) Или с глуха баба. Или с металисти като нас. Няма как без метал се умирга. Хаха.....
цитирай
4. naddii - така е
13.11.2007 12:43
Аз като търсих квартира във Варна, попаднах на следната обява : Давам квартира за 2 момичета, червенокоси, да учат в Медицинския !??!?!
цитирай
5. woozy - The rules of engagement....
13.11.2007 13:10
...сеш' ли се?? Тепърва, ще да разбираме Европата! Не се стряскай много....пазара изисква жертви, а икономиката пара....жертвена пара ;) Ха сполай!
цитирай
6. trevistozelena - да,звучи забавно,
13.11.2007 13:14
а всъщност квартиро-откриването си е голям проблем. аз преди 6 години се възправих срещу предизвикателството и...дано не те разочаровам, но успях едва след като си прежалих достойнството и се съгласих да ползвам услугите на агенция за недвижими имоти. вземат си парички, но пък става бързо и със значително по-малко главоболия - за един ден си намерих хубавата квартирка
цитирай
7. akasha85 - проблема
13.11.2007 13:21
с квартирите е много сериозен и то не само в софия-лични наблюдения от В.Търново!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

когато трябваше преди време да си търся квартира там,попадах на всякакви луди бабички,като на всяка квартира чувах една и съща реплика- тука оргИИ не може?????????????????? явно им изглеждахме на доста ебливи младежи :) и с това левче за всяко къпане..................мали,мали! :) ужас! тия пенсии са изкофели тотално,само цоцкат наготово от младежта...........

успех в търсенето! :)
цитирай
8. demoniceye - trevistozelena -да ама
13.11.2007 14:22
Той иска 3 в 1. Стая без хазяин, не много скъпа, че и без агенция. Как ще го постигнем не знам.
цитирай
9. анонимен - щура работа с тия квартиири
13.11.2007 17:07
Тоя въпрос с наемането на квартира е доста измъчен и недоклатен. Още от самата обява ми мирише на гнилоч.
И този бизнес е от доста време . Я се огледайте колко обяви има разлепени по сградите . И в повечето случаи искат сделката да е спешна , ама ако може да бъде изпълнена и за вчера.
1. Половината от еднократен наем е за агенцията която наемаш за сключването на договора който в същност няма абсолютно никаква стойност. Но всеки си е пресметнал печалбицата. И ако наемеш в повечето случаи в края на отоплителния сезон / но задължително след 6 месец/ и разтрогват договора. Вече отиваш на нова сделка със същта или друга агенция. Тук вече ми намирисва на доста нерегламентиран бизнес. Първо едва ли агенциите проверяват дали наемодателите са декларирали и плащали някакви данъци от тези наеми и дали имат правни основания да си позволят такива сделки.
От друга страна наемодателите искат един наем в предплата за евентуално неплатени сметки и режийни вноски от наемателити или нанесени щети.
За сега излиза по изгодно да пътуваш но в рамките на около 100 км.
цитирай
10. demoniceye - анонимен - щура работа с тия квартиири
13.11.2007 17:13
Да пътуваш ли? Е да той живее на 100 км от София, ама все пак това са си между 160 и 200 лв за път. Колкото една квартира. Плюс кефа да е убит от умората от пътя 2 пъти на ден.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: demoniceye
Категория: Тя и той
Прочетен: 1437179
Постинги: 297
Коментари: 2649
Гласове: 10495
Спечели и ти от своя блог!