Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2008 10:35 - Ще им плащам на куков ден ще им плащам!!!!
Автор: demoniceye Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3454 Коментари: 10 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Тъпанари нещастни обирджии!!!

 Наглостта на  Софийската вода и Електроснабдяване преминаха всякакви граници. Прибират пари за сметки колкото си
искат, когато си искат, а напоследък има стана навик да ги прибират и по два пъти за една и съща сметка.
От както започнаха да излизат сметките за тока и водата на "ела ме ритни период", така че човек едва ли не да ходи да им се моли да благоволят да му кажат колко има да плаща и системата им на обслужане се превърна във "вземай, като ти дават, пък дали сметката е точна няма значение".
В моят дом ходим да се молим да ни "видят сметката" на 15-то число. Отидох аз в пощата на 15-ти да платя сметките на апартамента и на наемателите ми. Беше "излязла" единствено сметката за водата на апартамента. От сметките за ток и вода на наемателите ни помен. Както и да е, платих си сметката за водата, за което получих съответната касова бележка. След 5 дни отива брат ми да провери за останалите сметки. Да, да излезли били. За тока (и нашата и на наемателите), за вода на наемателите нямало, защото им били НАДВЗЕЛИ  предните месеци. Брат ми платил. При проверката обаче се оказало, че нашата сметка за вода не е платена. Брат ми платил и нея, без да знае, че аз вече съм я платила. Като сравнихме в последствие касовите бележки се оказа, че една и съща сметка за един и същ абонатен номер, за един и същ период от време е платена два пъти.
Взех двете касови бележки и тръгнах да се разправям.
Отнесох ги на малоумната им касиерка и и обяснявам ситуацията со кротце и со благо с предположението, че ако не ми върнат парите, то поне ще ме уведомят, че ще бъдат приспаднати от последващите сметки. Гъската щрака в компютъра, гледа, дзеври се, чуди се и накрая заяви, че в ТЕХНИЯ компютър плащането е отразено само веднъж.
Пак со кротце и со благо я попитах, аз тогава как така съм се снабдила със две касови бележики? Най-вероятно съм я ксерокопирала. Ами виждате ли грешката не била нейна. Може пък на 15 ти да е имало проблем с компютъра и за това да не е отразено плащането на сметката. Попитах дали все пак няма да направи нещо по въпроса. Ами не виждате ли, нямало какво да се направи. ВЕЧЕ. Рекламации се правели само в момента на плащането, парите били отчетени и т.н. и т.н. 
И как ако смея да попитам да направя рекламация в момента на плащането при положение, че ми е издадена касова бележка за съответната сума и аз съм спокойна, че това е отразено. Някъде си там в бездънната яма наречена компютър на Софийска вода. 
И дали изобщо човек може да вярва на техните касови бележки? Явно за тях това са хвърчащи листчета, които могат да бъдат издавани за щяло и нещяло и имат стойността на шумата по асфалта. 
Айде сега кажете как да бъдем съвестни платци????

Ще им плащам сметки вече и аз когато, както и ако се сетя.
Обирджии такива, точно на куков ден ще им плащам!!!

Да ме дадат под съд, ако искат, тъкмо ще им покажа дублираните касови бележки. 

Пфу!!!!







Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. benra - о,
31.01.2008 11:12
как те разбирам!Какви приключения съм имала аз със Софийска вода, не е за разправяне.Сума ти години ни начисляваха на база, при условие,че имаме водомери.Обаче, за лош късмет, сме затрили при ремонтите някакво си листче на водомерите, по която причина те се отнасяха към тях като да ги няма.а месечната ми сметка беше все едно имам басейн в хола.След хиляда и сто молби,жалби, проверки на пломби на водомери, учудвания от моя страна как тия пломби не са заведени никъде в лъскавите им пи-сита, ми дойде до гуша.Казах им,че ще си платя всичкото дължимо на база, но барабар с молбите и констативните протоколи ще се обърна към адвоката си.Само помолих писмено да ми декларират как нищо не може да бъде направено поради загубването на въпросното хвърчащо листче. Исках писмено написано,подпис с име и печат.Да видиш дали не можело?Преизчислиха за заден период като стой да гледай, ама се наложи преди това да беснея в централата им на хан Крум.КАно се сетя и се вбесявам!
цитирай
2. demoniceye - Е не се сетих,
31.01.2008 11:20
да искам писмена декларация, как нищо не могло да се направи. Кой ги знае, ако посикам може и да се спретнат да си "оправят" компютрите.
цитирай
3. jesusbg - По този повод
31.01.2008 11:25
"Ало, Софийска вода ли е?
- Не, Електоснабдяване.
-Нищо. и на вас да ви еба майката."
цитирай
4. benra - пробвай,
31.01.2008 11:31
това почти винаги действа.Отиваш при служителката,тя ти казва че нищо не може да се направи и я молиш да ти го напише и да се подпише като междувременно си записваш името й и се информираш към кого да се обърнеш като по-горна инстанция-шеф и т.н.Аз така направих, след като ме направиха луда близо две години
цитирай
5. demoniceye - Хахаха...
31.01.2008 11:36
jesusbg, това много ме изкефи.:)))
цитирай
6. fun - по лесно ще ти е чрез интернет плащане
31.01.2008 11:56
пробвай през www.epay.bg или www.ebg.bg. Спестява доста нерви и време.
цитирай
7. varg1 - еи опасни са тия
31.01.2008 12:55
пладнешки обирджий
цитирай
8. annanik - demoniceye, ако приемаш - един с...
01.02.2008 01:37
demoniceye, ако приемаш - един съвет. Когато имаш разправии с инстанции ВИНАГИ ТРЯБВА ДА СА ПИСМЕНИ. Може и по нета.

В сайта им пише:
Нашите ангажименти към вас:
.....
В срок от 10 работни дни да отговаряме на всички писмени жалби считано от датата, на която сме ги получили.

http://www.sofiyskavoda.bg/virtual_centre.php
това е линк към формата за жалби.

Касовите бележки имат задължителни атрибути, които нееднозначно показват кой на кого, кога, какво и за какво е платил.
Разправия е, но няма да им оставяш парите си я!!!!
цитирай
9. анонимен - pDiDzLqq
24.05.2011 05:06
That's a mold-bearker. Great thinking!
цитирай
10. анонимен - xlLpQkmotgpr
24.05.2011 12:19
That's way the bestest ansewr so far!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: demoniceye
Категория: Тя и той
Прочетен: 1437279
Постинги: 297
Коментари: 2649
Гласове: 10495
Спечели и ти от своя блог!