Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2008 12:43 - Що е професия СПАМЪР ? И има ли почва у нас?
Автор: demoniceye Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2563 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.04.2008 12:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В шантаво време живеем. Много шантаво. Интересно как начинът на живот в ежедневието ни някак си наложи разни невъобразими професии.
Има няколко типа професии, които както и да се наричат в професионалното им обкържение за мен имат едно единствено име-СПАМЪР.
Тръгваш сутрин за работа, на улицата те пресреща младо момиче с листовка в ръката, която те агитира да посетиш аболютно ненужни и безинтересни за теб курсове по духовно израстване.
Отиваш на работа, отваряш пощенската кутия- оп, и тя пълна с листовки за промоции на ненужни неща в магазините, ключарски услуги, агенции изкупуващи апартаменти и менюта от новооткрити ресторанти предлагащи безплатна доставка на печено фламинго с кестени.
Отваряш си имейла-ухаааааааааааа. Хиляди предложения за евтина виагра, чудодейни диетични храни за намаляване на теглото, хранителни добавки и феромонни парфюми.
С досада изтриваш 20-те спама и доволен и щастлив отиваш да си направиш кафе. Пийваш блажено кафенце, запалваш цигара, но точно след минутка телефонът започва да дрънчи. 
Кой? Ами застрахователен агент разбира се. Искаме ли застраховка живот, на имуществото, на задника ни ?
Не, благодаря не искаме. Отрязваш го кротко и си мислиш, че си се отървал, пробваш се вече да поработиш. Да, ама не. След 5 минути телефнът пак дрънчи. Сега пък кой?- Рекламен агент. Искаме ли "абсолютно безплатно" да разгледаме годишният счетоводен справочник на издателство "Еди кое си"? Без ангажимент за покупка?
Не, благодаря не искаме, позлваме услугите на счетоводна къща. Две минути пауза без телефонен звън.  Дзърррррр, кой е? “Ало добър ден, от вестник”Клюка” се обаждаме, дали бихте желали годишен абонамент на промоционална цена”?

Не, не бихме желали. Благодаря.

Така в безсмислени телефонни разговори доживяваме до обедната почивка с надеждата да хапнем нещо за подсилване.
Блаженно дъвчем. Оп, звъни се на вратата. Отваряме. Кой? Симпатичен младеж държащ в ръцете си тесте покани за театър. Желаем ли да закупим? В този случай се позамисляме, театърът е изкуство, а не ненужни боклуци, но дразнещ е методът по който се предлага.

Не си купуваме покани. От раздразнение и нервно изтощение от спамове.

Ура. Работният ден свърши. Макар и в гадното време е добре човек да се поразходи. Още на следващият ъгъл те пресреща някакъв нагъл на вид тип, който настоятелно те убеждава да си закупиш картичка с лика на някакъв светец с благотворителни цели. Благотворителни ли, хайде бе !!! При отказа ти наглият тип, те пита, ама защо, и едва ли не налита да те бие.  Със бърза крачка се спасяваш в близкият хипермаркет.  Спомнил си си , че са ти необходими малко dvd-дискове.  Още на портала те посреща мазен гей, който те убрждава да си купиш стока на кредит от банка “Бла, бла, бла”. Абе човеко дошла съм само за дискове, ако имам нужда от стока на кредит не съм малка да си поискам.  Тук вече нервичките ти не издържат, правиш кротък скандал и нагрубяваш поредният Н-ти за деня СПАМЪР. Писнало ти е до смърт.

 

И за финал кратък списък на професиите СПАМЪР, прикрити под приятно звучащи кодови наименования.

 

1. Търговки агент.

2.Застрахователен агент.

3.Рекламен агент

4.Търговски консултант        =СПАМЪР,СПАМЪР+СПАМЪР !!!!

5.Кредитен консултант

6.Оператор в Кол център

 

Явно в България нормалните професии свършиха и методите на търгуване се промениха в нахалство, само и само за да се надвие конкуренцията, така че професията на СПАМЪРА процъфтява.  Пфу…..



Тагове:   НАС,   професия,   СПАМЪР,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: demoniceye
Категория: Тя и той
Прочетен: 1440874
Постинги: 297
Коментари: 2649
Гласове: 10495
Спечели и ти от своя блог!