Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2009 00:45 - Мотив за убийство
Автор: demoniceye Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4777 Коментари: 9 Гласове:
5



 В статистиките се вижда, че най-често срещаните мотиви за убийство са на първо място парите, а на второ изневярата. Парите са мотив за убийство, много силен мотив, но парите са си пари. Няма нужда от задълбочени разсъждения защо някой би убил за пари. Поводите са много, и за наследство, и за изземане на нечий бизнес, и при обири, гангстерски войни, политически убийства, косвено пак за пари и власт. А... ами убийствата за власт къде ги забравих, сигурно това е третият в статистиката мотив за убийство. Дали обаче изневярата е истинският втори по статитстика мотив или по-скоро ревността е мотивът? Не малко са случаите, в които мотив за убийство е не действителна изневяра, а само предполагаемата изневяра. Най-убедителният пример за това е безсмъртната творба на Шекспир "Отело".
Не изневярата, а точно ревността е мотив. Убийствената самоунищожаваща ревност, която вижда изневярата и там, където я няма, а ако я няма ще  я създаде, ако я оборят ще я пресътвори, ако и устояват насила ще я принуди само и само да се появи. Тази изневяра. Който обича и твърди, че не ревнува, просто лъже. Къде е тази тънка граница, която превръща влюбеният в бесен звяр, полудял от ревност, способен на най-долна мерзост, само и само да докаже вината на половинката си. Какво кара един любящ съпруг да обвини жена си, че спи с най-добрият му приятел? Какво го кара, за да докаже нещастната жена любовта си да я принуждава наистина да легне с чужд мъж? И когато тя с ридания от мъка най-после приеме, с наслада да я нарича к-ва и да я пребие, защото му е изневерила?
Как да се опазим нас самите от болестта наречена "ревност" и как да предпазим любимия си от нея? На шега всеки мъж казва "Не е сапун да се изтърка", но това се отнася само за собствените му мъжко достойнство. Не дай-боже някой да посегне към неговото. Ка да успеем, хем да обичаме, хем да не ревнуваме или ако ревнуваме да не се побъркваме? Не. Не съм съгласна със статистиките, че изневярата е вторият по  сила мотив за убийство. Ревността е този мотив. 
Е, добре, съгласих се, че сигурно е на второ място след парите. 




Тагове:   мотив,   ревност,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - Не
30.08.2009 00:48
бих убил за пари, поради ревност - още по малко. Единственото нещо, за което бих убивал без всякаква жалост е България...
цитирай
2. demoniceye - gothic
30.08.2009 00:52
gothic написа:
бих убил за пари, поради ревност - още по малко. Единственото нещо, за което бих убивал без всякаква жалост е България...


Бих се съгласила с теб, ако не бях жена. Мога да добавя, че освен за България най-вероятно бих убила и за децата си. Но тук не ние с теб сме отеловски герои. :) Нито мафиоти.
цитирай
3. gothic - О, да...
30.08.2009 00:58
а за детето ми не бих допуснал да му се случи нищо, за което да се налага после да убивам :)
цитирай
4. demoniceye - gothic
30.08.2009 01:00
gothic написа:
а за детето ми не бих допуснал да му се случи нищо, за което да се налага после да убивам :)


Дано не се случва, да имаме съдбата на някои родители, които са допуснали недопустимото. Знаеш, какво имам предвид.
цитирай
5. gothic - Да, знам...
30.08.2009 01:07
при всеки такъв случай за който разбера изтръпвам. Не знам дали знаеш, но в България за най-тежката участ, отредена някому от Бог винаги се е считало да надживееш детето си.
цитирай
6. demoniceye - gothic
30.08.2009 01:11
gothic написа:
при всеки такъв случай за който разбера изтръпвам. Не знам дали знаеш, но в България за най-тежката участ, отредена някому от Бог винаги се е считало да надживееш детето си.


Това и на най-злия си враг не пожелавам. Страшно е. Господ да пази.
цитирай
7. firefly1 - "Който обича и твърди, че не ...
30.08.2009 13:32
"Който обича и твърди, че не ревнува, просто лъже. Къде е тази тънка граница, която превръща влюбеният в бесен звяр, полудял от ревност, способен на най-долна мерзост, само и само да докаже вината на половинката си." ТВЪРДО НЕ СЪМ СЪГЛАСНА С ТОВА!!!! Този който обича НЕ ревнува, а този който има комплекеси и е егоист ревнува! Мотивите за ревност са два едният се основава на мисълта "Аз не заслужавам нищо добро, затова той/тя ще ме замини с друг/а. " и всички други според този товек са нещо повече от него затова той живее в постоянен страх,че ще му изневери любимия човек. Въз основа на собствените си комплекси той е натрупал агресия и си я изкарва върху лубимия човек,за да се докаже в СОБСТВЕНИТЕ си очи. Вторият мотив е ЕГОИЗМЪТ в този случай човекът си мисли "той/тя трябва да е само мой/моя" ,този човек смята половинката си за лична собственост все едно е вещ , а не човек. Ако истински обичаш ти няма да мислиш за собственото си щастие ,а затова на човека до теб и щом той е избрал да ти изневери ,занчи ти не си му дал това, от което има нужда и той не е бил щастлив и затова ти намаш право да му правиш сцени на ревност, а още по-малко да го убиваш. Където има любов не може да има омраза, защото тези две наща взаимно се изключват! Щом си стигнал/а до там да убиеш или да намазиш някой, защото ти е изневерил, то значи че ти никога не си го обичал/а. Просто си обичал/а себе си и той/тя е бил средстово за твое лично щастие, когато това средство за щастие ти е отнето вече си вбесен/а...Е това може ли да се нарече любов?! Или пък било наранено самолюбето ти ,че той/тя е избрал/а друг/а, ами то тогава за каква любов говорим, след като има самолюбие?! За изневярата има двама виновни, този който изневерява и този, на когото е изневерано и двамата са еднакво виновни. Ако човек изневерява, значи не получава нещо, от което се нуждае, ако е бил щастлив с тази човек,с който е нама да изневери!
цитирай
8. malinko69 - Критика & без рецензия!!!
05.09.2009 13:54
..хммммм..абе вие двамата защо не се съберете..:P:P:P
цитирай
9. demoniceye - malinko69
05.09.2009 14:00
malinko69 написа:
..хммммм..абе вие двамата защо не се съберете..:P:P:P



С кого???
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: demoniceye
Категория: Тя и той
Прочетен: 1439011
Постинги: 297
Коментари: 2649
Гласове: 10495
Спечели и ти от своя блог!