Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2010 16:17 - Живот в Гаврария
Автор: demoniceye Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3918 Коментари: 7 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Къде ли ще да е пък туй място Гаврария?

Гаврария е една малка кръстопътна държавица на Балканския полуостров.
Тя е едно чудесно място за живот, в нея хората са токова здрави, че пред лекарските кабинети камък да хвърлиш няма кого да удариш , вземат големи заплати, сметките им за текущи разходи са от ниски по-ниски,  отглеждат спокойно по 3-4 деца и и изобщо там всичката Мара е втасала, само гъза си не сресала. И така понеже нейните жители тънели в охолство и разкош им доскучал животът. Затова мъдрото правителство, за да ги позабавлява си наумило да им усложни малко животът, та да не страда от скука горкото население.
На първо място мъдрото правителство решило, че всякаква оцветена паплач е добре дошла в Гаврария и и дала права по-големи от на коренното население.
След това решило да позволи периодично с и без повод да позволява на монополистичните енергийни компании да си повишават цените когато и както им е удобно.
Трето гениално в простотата си решение било за да укерпи още повече крепкото здраве на народонаселението и да вдигне до безобразие акцизите на тютюневите изделия, като дори не се спяло до там, ами решило и да забрани употребата на гореспоменатите изделия по барове и заведения.
И тъй понеже здравето на населението се укрепило неимоверно много правителството разпоредило хората да работят до 70 годишна възраст. Нали все пак някой трябвало да отглежда придошлата оцветена паплач и намиращите се в момента в най-крепко здраве и присъствие на духа старци разбойници, които от охолство и разкош имали глупостта да са все още живи.
С мълчаливото съгласие на правителството и законодателството на населението се позволило безнаказано да изнасилва две годишни деца и не предприемало никакви превантивни мерки с оглед на това, "че нямало доказателства". Е, то как ще има нали на хората им е скучно нека се забавляват по живо по здраво кой с каквото може. 
И тъй като хората вземали достатъчно големи заплатки които им стигат за всички разходи правителството разпоредило да се придаде на жилищните сгради подходящ изглед, да се пребоядисат и ремонтират като за тази цел парите били събрани от населението.
За да увесели още повече животът на своето население правителството решило да не предприема никакви действия, когато работодателите започнали да съкращават хората от работа, а за да стане още по-весело не искало сметка и на работодатели, които не плащат заплати.
Капакът на веселбата дошла, когато хората имали по 1 година трудов стаж, но НАП им отказал помощи за безработни, защото нямали стаж по 9 месеца с правото да обжалват на сайта www.armenchurch. com.
И така Гаврария станала най-веселото и приятно за живот място в целият свят, толкова приятно, че цветникожата паплач започнала да приижда в геометрична прогресия.

А някъде там в центъра на столицата на Гаврария стоял тъжно и ронел сълзи нейният Апостол....

Следва продължение....







Гласувай:
7


Вълнообразно


1. benra - тъжно,
19.02.2010 16:21
но... c'est la vie, както казват французите
цитирай
2. demoniceye - Така е
19.02.2010 16:22
benra написа:
но... c'est la vie, както казват французите



И докога?
цитирай
3. gothic - верно....докога?
19.02.2010 16:26
верно....докога?
цитирай
4. candysays - :(
19.02.2010 16:30
:((((((((((

Очаквах да се завърнеш, залипсва ми тук.. но не ми се щеше да е с такъв постинг.. Но сигурно не си в състояние да напишеш някой по-ведър :( За съжаление.

Прегръдка!
цитирай
5. elpidaa - . . . да и всички са усмихнати, люб...
19.02.2010 17:15
...да и всички са усмихнати, любезни и добронамерени...
цитирай
6. dorichela - лошото е, че сме с абонамент. . . .
20.02.2010 01:12
лошото е,че сме с абонамент....
цитирай
7. forestlove - е, докога, докога. . . до някое вр...
20.02.2010 09:47
е, докога, докога... до някое време. после на никого няма да му дреме. или ще се смени поколението :-о)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: demoniceye
Категория: Тя и той
Прочетен: 1437408
Постинги: 297
Коментари: 2649
Гласове: 10495
Спечели и ти от своя блог!