Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2007 10:41 - За и против връзките "секънд хенд"
Автор: demoniceye Категория: Тя и той   
Прочетен: 4313 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 30.11.2007 13:00


Случват се и такива връзки. Повторна връзка (или дори брак) с един и същи човек, след раздяла. 
Най-фрапантният, по-точно най-публичният случай, за който аз съм чувала е повторният брак между Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън.
Напоследък с приятели прокоментирахме някои реални случки с наши познати.

Голяма любов, бурна изпепеляваща връзка с трагичен край. След краят и единият и другият имат връзки с други партньори, които малко или много ги довеждат до осъсзнаването, че мистър (или мисиз) "екс" е ИСТИНСКАТА любов, голямата. Събират се отново и този път връзката продължава до края на живота им без гръмки обещания, речи и фанфари.

Друга ситуация: След раздялата и последващи връзки и бракове с други партньори, двойката се решава "да опита отново, на чисто". Резултат: По-зле и от преди, романсът приключва по-скоро, от колкото идвамата са очаквали с още по-трагичен финал.

Не ми се вярва да има човек, който поне веднаж в живота си да не е бил поставян пред дилемата струва ли си да се върнем при "екс" или не.
"Да се върна ли, да не се ли върна? Ето човекът се е променил, личи си, поведението му е различно, сега ми оказва много повече внимание от преди, може пък този път да намеря сигурността с него, (ако не щастие), топлина и разбиране, (ако не любов), и т.н." И не може да се реши, и не може да се насили да рискува, но пък за сметка на това цял живот се пита какво щеше да стане, ако беше опитал.

Най-интересният вариант: Били са ти шута!!! И партньорът бил ти шута не след дълго си признава, че е попаднал "От трън, та на глог, че е по-висок." Съжалява безкрайно за постъпката си, разбира, че се е закопал и би да лвсичко на тоя свят за да върне времето.  Изританият индивид реагира в прогресия от бесно злорадство в първият момент до носталгия и съжаление към другия. Самият той страшно съжалява за разпадането на тази връзка, било пради силни чувства, било поради загуба на време и парични средства, било от наранено его. 
На пръв поглед изобщо не е неосъществимо тази двойка да се събере отново. Но те не се събират. Изританият си мисли:"А, не. Никога.  Аз пак да се впрегна, пак да си сложа таралеж в гащите, да проявя алтруизъм, а няма да стане без мен." И в същото време да продължава да бълнува за "екс" и да разказва как е било с "екс" в обятията на следващият си партньор. Пфу.....
Изриталият пък също от гордост или от срам пък никога не прави крачка към помирение и опит за събиране с човека, за когото ясно е осъзнал, че в крайна сметка обича истински.
 Пак пфу....
И така до края на живота си ще си живеят ден за ден и двамата в недоумение какво ли би се получило от връзка "скънд хенд" и също така до края на живота си ще дразнят следващите си партньори със спомени и съжаления по "екс".

Човек сам за себе си трабва да определи дали е ЗА възка "секънд хенд" или е ПРОТИВ.
И да си отстоява мнението, не да трови живота на лседващита си партньори, заради раните нанесени в далечното минало от "НЯКОЙ СЕ ЕКС". 
И да не създават предпоставки за основаването на клуб "Убийци на "екс"-половинки"    хахаха..... (саркастичен смях)



Secondhand Serenade - Your Call





Гласувай:
0



1. benra - Втори
30.11.2007 10:57
шанс?Защо не.ПОнякога с времето човек разбира грешките в предишна връзка и осъзнава възможността за различното й развитие.От там насетне всичко си опира до хората.
цитирай
2. jesusbg - То си е казано:
30.11.2007 11:00
"Там, където са срали върху теб, не се връщай, дори и да ти поднасят лаврови венци!"
цитирай
3. demoniceye - jesusbg-ъхъм, може и така да е...
30.11.2007 11:20
Но, това не пречи да си задаваме въпроси....
цитирай
4. анонимен - Da se wyrnesh li?
30.11.2007 11:22
Ako si mazohist, davaj, osven, ako ne kroish kapa za otmyshtenie, koeto move da osyshtestvish...
цитирай
5. annanik - Третата ситуация верно си е &quo...
01.12.2007 00:02
Третата ситуация верно си е "пфу" :)

Припомняш ми нещо хем важно, хем може би не толкоз. Един четвърти вариант :)
цитирай
6. demoniceye - annanik
02.12.2007 13:19
Kakъв четвърти вариант?
цитирай
7. annanik - Като набера сили, ще разкажа. На 19 ...
08.12.2007 01:20
Като набера сили, ще разкажа. На 19 декември става година. Дотогава се надявам да мога да го напиша.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: demoniceye
Категория: Тя и той
Прочетен: 1437231
Постинги: 297
Коментари: 2649
Гласове: 10495
Спечели и ти от своя блог!