Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2008 17:34 - Синдром на старата мома (ерген)
Автор: demoniceye Категория: Тя и той   
Прочетен: 7869 Коментари: 5 Гласове:
0



От най-ранна възраст съдбата ме е определила за "кошче за душевни отпадъци" и май няма да се отърва от това, докато съм жива.
Днес са ме развълнували все някакви такива странни социално-философски теми. 
Май трябва да изкарам едно висше образование за психоаналитик, та поне наистна да съм убедена, че съветите ми няма да са безполезни за хората.
Иначе казано толкова безпомощна се чувствам понякога.
Идват при мен, споделят искът съвет, а аз мога само да кимам "разбиращо" с глава и успокоително да ги потупвам по рамото.

Синдрома на "старата мома".

Уффффф, доста болна тема. 
На каква възраст в съвременното общество една жена може да бъде определена като "стара мома"? 20-25-30?
Истина е, че има много, дори прекалено много красиви и още млади жени (на 30-33) примерно, които не са се омъжвали и няма изгледи да се омъжат. 
За някои от тях това е причина за непрестанно терзание, въпроси "С какво аз съм по-лоша от другите, с какво заслужих съдбата си, та никога да нямам съпруг, дом, семейство, деца, ето на виж съседката Мери, хем е по-грозна от мене, хем е тъпа, като чехъл, пък си има нейният Иван, който я гледа в очите. Сигурно причината е в изрусената коса и силикона в циците, няма друг начин, това ще да е."
И почват като бесни да събират пари за пластични операции, спазват изтощителни диети, за да не са "дебели", записват се в клубове по танци и се ядосват, че там членуват главно "мъже-гейове" или пък ги избива на ходене при врачки, баячки, ходжи или манастири, където да им четат Киприанови молитви.
Други са се отдали на професионална кариера, дали ще се омъжат или няма им е през шапката, за тях думата "съпруг" е мръсна дума, а пък отглеждането на деца е досадно занимание, с което е по-добре да не се захващаш. Ама ха де, за какво ти е таралеж в гащите?

Синдром на старият ерген.

Това вече е по-обширно понятие. 
Неженен мъж на 30 никой не би се осмелил да го нарече "стар ерген", хах как така, че той си е още "Млад-Еж". Младеж, млад таралеж, както искате го разбирайте.
На него си му е добре да има тука там по някоя и друга връзка, ама без обвързване, а моля, моля, че той е още млад не си е отживял.
Но неусетно и неговите годинки се изтъркулват, чукват 40-така и самотата започва да ги притиска.  Решават, че вече им е време да се оженят. Е да, ама навиците им на самотници вече е късно да бъдат променяни. Свикнали са да са единаци и нашествието на една жена в спокойният им и до скоро самотен и необезпокояван дом им разстройва психичното равновесие. В резултат следва развод набързо и дете с един родител.
Други са до толкова погълнати от сбственото си его, че не виждат нищо и никого от заобикалящия ги свят. Седят до посред нощите пред компа, приказват си по скайп, цъкат компютърни игри и излизат единствено и само с приятелите си от ученическите години, защото те са "изпитани", само те залужават височайшето им внимание.
А най-лоши са старите ергенчета, които от малки се държат за полата на "мама" и така и не се усещат кога да я пуснат. Нищо, че вече са пораснали отдавна.
Никоя жена не може да се сравни с "мама", никоя не е достойна за благоволението на "мама", ей от такива трябва да се бяга, като дявол от тамян.
Коя е НОРМАЛНАТА възраст за създаване на семейство и кога се смята, че вече е твърде късно?

 



Тагове:   МоМА,


Гласувай:
0



1. soho - Интересни разсъждения и много т...
24.01.2008 09:39
Интересни разсъждения и много точни. Незнам защо така се приема за жените. Трябва още да се борим за промяна на моралните ценности.
цитирай
2. forestlove - хм, няколко познавам. този стар ...
24.01.2008 12:33
хм, няколко познавам. този стар ерген, дето го описваш... точно него го знаем. ужасно е. сляпа работа.
страшно нещастие е това. а в началото всеки си мисли, че е голям хитрец (мъже, жени - по равно) щото няма да остави някой/някоя "да го върже". и тъй докато се пазят (от кво - не е ясно)...

смеем си се тук...
поздрави
цитирай
3. анонимен - аз съм един стар ерген на 33
10.08.2009 12:01
и такъв ще си остана, защото... може би защото съм човекомразец, нищо не знам и не искам да знам за хората и човешките отношения, които ти познаваш толкова добре, защото хората ме разочароват, а човешките отношения ме отвращават и по тази причина, въпреки че самотата ми тежи, дълбоко вътре в себе си винаги съм предпочитал да остана сам... или пък защото съм твърде затворен и необщителен... или твърде непривлекателен... комплексиран, неуверен, без чувство за хумор... недостътъчно мъжествен... прекалено слаб, физически и психически... меланхолик... неспособен да се справя с живота... прекалено чувствителен... почти обратен... е, да, харесвам жените, но изглежда не ги обичам достатъчно... те не харесват сантиментални мъже, момчета с плешиви темета, мамини синчета, слабаци, които не понасят самотата и не могат да се радват на живота... или защото съм страхливец и никога не бих се оженил за разведена жена с дете, или за жена, по-възрастна от мен с няколко години, или за много по-млада жена, или за жена с чувствително по-високи доходи и социален статус, или за жена с друга религия, или, или... или защото започнах да се издържам сам съвсем скоро, или защото нямам подкрепата на моите родители и въобще никаква подкрепа, а слабите хора имат нужда от помощ и т. н., и т. н.
цитирай
4. анонимен - Стара мома на 29
09.02.2010 15:42
Аз съм една стара мома на 29.Всички непрекъснато ме тормозят,че е време да създам мое смейство,но аз така не срещмнах подходящия-като номер три -и аз пак така
цитирай
5. анонимен - NqUGITJdPNrWdbCj
24.05.2011 05:57
Touchdown! That's a really cool way of putintg it!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: demoniceye
Категория: Тя и той
Прочетен: 1437380
Постинги: 297
Коментари: 2649
Гласове: 10495
Спечели и ти от своя блог!