Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2008 16:35 - Мъж, който не може да целуне ръка на проститутка не е мъж.
Автор: demoniceye Категория: Тя и той   
Прочетен: 4571 Коментари: 10 Гласове:
0



"Мъж, който не може да целуне ръка на проститутка не е мъж." 
 Хъх? 
Цитат.....де, спокойно.
Не бих казала, че това е моето лично мнение.
Цитирам един много стар мой познайник, 16 години живях с него, а именно бившият благоверен.
Та....ми изтърси това твърдение ни в клин, ни в ръкав.
Какво точно точно имал предвид ли? Че повечето мъже изобщо не били мъже, отношението им към жените било горе-долу следното:
1. Да има кой да му сервира ракия и салата след работа и да му пере мръсните чорапи.
2. Ако не става за е***не, значи става само за бой.
3.Да има на кого да плачка на рамото какъв задник е шефа му.
4.Да има кой да отиде да купи бира за мача и след това да е любезен да се разкара, та те двамата с Мишо съседа да си гледат мача.
5.Да има на кого да си изкара ядът, че оня боклук от съседния блок пак е паркирал на неговото място.

Изобщо в днешно време нямало романтика. Нямало серенади, никой не ценял жените и женствеността, с една дума мъже нямало.
Ето например как Наполеон подбирал офицерите си:
Водел ги в публичен дом и зорко следял поведението им. Ако съотвеният кавалер не целунел ръката на проститутката, значи не бил никакъв мъж. И съотвено великият пълководец не го правел свой офицер.
Хъх? Преставяте ли си, ако не целунеш ръка на проститутка ще видиш повишение на куков ден. Не съм убедена, че това е исторически достоверно, не ми е хрумвало да проверявам за такива подробности, но не бих се учудила и да е. Та според бившият благоверен критерий за това кой е мъж и кой не е било ИМЕННО ОТНОШЕНИЕТО му към жената. Не само към собствената му, но и към жените по принцип. А именно уважение, кавалерство и оценяване на женствността. Независимо каква е жената, независимо да ли е Първата дама или чистачката на обществената тоалетна, независимо дали е херцогиня или проститутка. Отдаване на дължимото към нея само по простата причина, че е ЖЕНА.
До тук звучи доста добре, но по-нататъшните му разсъждения развалиха първоначалното впечатление. След като жената е ЖЕНА от това следвало, че и простено да прави всякакви глупости. Защото мозъкът и бил по-малък по грамаж от мъжкия и съответно (няма как иначе) е по-глупава от мъжа. 
Браво!!!
Ами дай тогава всички жени да почнем да правим простотии за щяло и нещяло и да се извиняваме с по-малкият си мозък. Ако минава номерът де. И дори и да минаваше какво? Да си търсим мъже, които да се отнасят с нас, като кукли, обезличени и уеднаквени под общият знаменател: "Жена=тъпа=кукла", ем* какво да ги правиш?
А, не. Не съм съгласна.
Кавалерството си е кавалерство, но и то трябва да има граници. И ако кавалерството ще трябва да означава, че съм някакво там създание без собствено мнение и достойнство, а хайде нема нужда.
Да ценят женското у мен, нямам нищо против, но женствеността да ме прави автоматично по-тъпа от мъжете, не благодаря!!!

Та не знам, до колко целуването на ръцете (или други места) на проститутките правят от мъжете мъже!!!!



Тагове:   мъж,   може,   проститутка,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. benra - хммм...
24.01.2008 16:57
и аз само за автоматичната тъпота не съм съгласна, останалото ме задоволява напълно:-)))
цитирай
2. demoniceye - :) Именно benra
24.01.2008 17:00
Не казвам, че по принцип не е прав, кавалерството е изчезващ модел на поведение. :)
цитирай
3. benra - за
24.01.2008 17:32
съжаление.Не знам защо повечето съвременни мъже си мислят,че простащината и грубостта е пичовщина.Пфу!
цитирай
4. annanik - Може би защото съвременният модел ...
24.01.2008 20:56
Може би защото съвременният модел за жена е именно това - "жена=тъпа=кукла" :)

Това не е създадено от мъжете. Това най-вече се приема от жените. Актуални са "шамандурите". Женската красота винаги е била на мода. Но никога досега не е било модерно да си скудоумно лъскаво парче. В стремежа си да е актуална, жената е готова на много, някои екземпляри - на всичко. Винаги е било така. Не е за вярване, но днес колкото си по-тъпа, толкова са по-големи шансовете ти с мъжете :))))

Кел файда някой мъж да целува ръка, когато кухата лейка не разбира за какво иде реч и първосигнално ляга по гръб и разтваря крака :)))
цитирай
5. liz - Аз че съм тъпа
24.01.2008 22:17
тъпа съм си, признавам си го без бой. Но що ли си мислех, че това колко е интелигентен един човек не се определя по това колко му е голям мозъка, а колко гънки има?!! Или поне някакви такива ни ги разправяше Мимето Виткова в часовете по биология в осми клас. Ма тя жена... сигурно е била грешно информирана.

Иначе, аз не страдам чак толкова безумно от липсата на кавалери, макар и да не бих имала нищо против тях. Обаче обратната страна на медала, пълната простащина направо ме изкарва от кожата ми. И то проявена при всякакви мъже. Веднъж седях пред Ректората и чаках да дойде вездесъщото 280, щом пристигна тръгнах да се редя кротичко. В този момент към мен се приближи един добре облечен, костюмиран младеж, с куфарче, който ме сграбчи за ръката и най-безцеремонно ме изблъска, че видите ли той ако не седне непременно и пръв ще му окапят нежните краченца. В комбинация с това, че ме нарече и "патка" ... няма какво повече да коментирам. Примерите са доста, за съжаление.
цитирай
6. buboleche - абе ...на пръв поглед и аз бих казала така,
25.01.2008 09:41
(че не съм съгласна с автоматичната тъпота) ,но като се замисля от такава настройка може да се извлекат някои ползи. И сигурно преди време бих развяла знамето на еманципацията и фемизма ,но сега бих се възползвала от ограниченото мнение на някои си - иска тъпа жена - ще я получи. и естествено всичко ще оправдавам с вродената си тъпота. Да ходи да се оплаче на папата. :) ;)
цитирай
7. forestlove - мисля си, че до голяма степет до н...
25.01.2008 11:01
мисля си, че до голяма степен до налагането на тъпотията при жените постепенно доведоха мутациите у мъжете. Без значение дали ни харесва или не, мъжете имат предимства - власт, пари, сила (физическа и емоционална), социално положение, а също и жестокост (която много помага) и по-скоро те диктуват развитието на света. откровено казано, това е мъжки свят. жените трябва да оцеляват... както могат... със самоотвержени битки (войнстващи феминистки, които не получават разбиране даже у своя пол) или с мимикрия... както могат, защото те носят отговорност за малките. така да се каже, налагат се жертви. (за което ще получат тиквен медал) а и трябва да оцеляват чисто физически. хлябът и ножът са у мъжете, така че на колкото трябва ще се сгънат, ако искат да продължат съществуването си. в повечето случаи. разбира се, има и успешни преборвания, но тяхната спорадичност само подчертава общата тенденция.

затова, макар да ми е мъчно като гледам как жените упадат, не мога да ги обвинявам първоначално. от друга страна - мога. сметката е сложна за уреждане и то само, защото е много стара сметка.
цитирай
8. annanik - Ааааа не, емоциите не са мъжки пр...
25.01.2008 14:14
Ааааа не, емоциите не са мъжки приоритет. Всичко друго може, но емоциите - не. Това си е чисто женска работа - емоцията да се използва като оръжие. Я се пробвайте да трогнете една жена с ред сълзи и два реда сополи! Ще ви е трудничко. Защото жената много добре знае за какво става дума, когато някой циври прилюдно. Не, не казвам, че женските сълзи са лицемерни. В никакъв случай, макар че се случва това да е истината. Но видът на едно страдащо и ревящо безпомощно създание, което изцяло разчита, че ти, силния, ще го защитиш, в 90% от случаите върши перфектна работа. Портфейлът се отваря, кредитната карта потъва в дамската чантичка, а ревлата започва да раздава цуни-гуни на "милото", което за пореден път е влязло в ролята на балък.

Всяка жена си поплаква. Разликата е там, че едни го правят основно, ако не и само пред публика, а други - нощем във възглавницата. На едните им лепят етикета "силни жени", а на другите - "нежни създания". Гоооолем смех, защото истината е точно обратното. Тъй като "нежните създания" реват, за да получат нещо си там и обикновено го получават, а "силните жени" реват, защото са наранени и няма кой да ги защити.
цитирай
9. demoniceye - Понякога е доста удобно...
25.01.2008 14:30
Да се правиш на "нежно създание" в ситуация, в която прекрасно може да се справиш сама. Въпрос на разбиране.
цитирай
10. анонимен - VzMCbADleiMNuaEB
24.05.2011 05:29
AKAIK you've got the asnwer in one!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: demoniceye
Категория: Тя и той
Прочетен: 1439301
Постинги: 297
Коментари: 2649
Гласове: 10495
Спечели и ти от своя блог!