Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2008 14:22 - Самотното сърце не се лекува...
Автор: demoniceye Категория: Тя и той   
Прочетен: 4063 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 14.02.2008 14:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Цял живот беше обичала един мъж. Един единствен. От деня, в който го зърна за първи път да претичва през тясното служебно дворче. Хвърли и един бегъл поглед с електриково сините си очи и тя замръзна на място. Замръзна и за нея светът свърши. Когато успя да овладее дишането си и да успокои туптящото си сърце се завтече в стаята на колежките. "Анче, Диди, кой е този мъж с изумително сини очи и черна брада? Прилича на героя от "Замъкът на синята брада". Познавате ли го?" Колежките и се разкискаха: "А, ти на Андро ли метна око миличка? Той е сгоден, отпиши го."

Само тя си знаеше какво и струваше да го спечели, да го спечели, за да го изгуби. Когато го изгуби  се омъжи за първият срещнат, роди  му две деца  и му изневеряваше с Андро при всеки удобен случай. И не след дълго се разведе. Не можеше повече да изтърпява досадният си ограничен съпруг, чиято посредствена натура бледнееше пред бляскавият чар и интелект на Андро. Невъзможно беше да продължава. Бракът и на Андро също не продължи дълго и след време тя отново се събра с него. Ето, вече беше настъпило времето той да е неин. След провала в семействата и на двамата беше дошло времето да са заедно отново. Да, но вече не бяха на 20 години. И двамата преваляха средната възраст, здравословни проблеми ги тормозеха придошли по естествения си ред в едно с изминалите години.
И тя неволно започна да си прави равносметка на пропиленият в напразни усилия и домогвания живот. Какво имаше сега до себе си като резултат? Един застаряващ мъж, за когото беше копняла цял живот, но който на практика не я беше дарил с нищо. Освен с 3 аборта. Освен с многобройните си бройкаджийски изневери. И безкрайните си проблеми изсипани в нейното кошче за душевни отпадъци.

Започна да търси все по-често утеха в алкохола и в компанията на приятелки.
Разказите за техният личен живот и заместваха липсата на неин собствен. Нейният собствен недоизживян живот. 
Постепенно завистта започна да се вкоренява в сърцето и. Искаше и се приятелките и да и правят компания в самотата. Да, колкото и да и беше неприятно трябваше да признае, че е самотна. Пред себе си.  А защо? С какво го беше заслужила? Обичаше, беше вярна, беше всеотдайна, защо? Сама в някаква половинчата връзка с човек, който вече не беше онзи сияен "Черната брада". Вече беше побелял, плешив, импотентен старчок.  А най-добрата и приятелка имаше младо златокосо стройно гадже. Тя пък със какво го е заслужила? Завистта постепенно започна да прераства в безсилна злоба.
И започна да налива отрова в ушите на приятелката си. Как той я използва, как и изневерява тайно, как ще я изостави в най-неподходящият момент.  Приятелката и обаче не поддаде, дори се събра да живее с младока. Ами сега? 
Изгуби дори и редките им пиянски женски сбирки. 
И разбра, че трябва да потърси друга рецепта за лечение на самотното сърце?
Но каква да бъде тази рецепта? 
Алкохол? Не е достатъчно. Дрога? Не. 

Седна на кухненската маса и си наля чаша червено вино. Извади от аптечката опаковка с диазепам и изсипа хапчетата в чашата с вино.

"Ще поспя....малко..... и може би ще се излекувам....може и да излекувам....самотата.", помисли си и изгълта чашата на един дъх.


П.С. Посвещавам го на всички, които отричат Свети Валентин.







Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. benra - :-(
14.02.2008 14:25
тъжно.
цитирай
2. demoniceye - Тъжно е да...
14.02.2008 14:37
Още повече, че е писано за истински личности и техния живот. Трябва да ценим любовта и човека до себе си, когато ги имаме.
цитирай
3. jesusbg - точно
14.02.2008 20:25
от тъгата растем и се развиваме. Приказките са за малки деца, с цел да развият нравствне и качества, а не да живеят в тях. Не забравяй и личния избор за начина на живот.
цитирай
4. assssss - bkhkkgk
14.02.2008 21:27
Когато ми е тъжно си пускам Ерик Клептън,на мен ми помага,ако искаш опитай и ти.
цитирай
5. demoniceye - assssss :)
15.02.2008 09:10
Не става въпрос за мен. :)
цитирай
6. scintilla - Да,
15.02.2008 11:44
хората могат да бъдат нещастни по много начини. Но причината винаги е една - сами си го избират!
цитирай
7. eraklia - Правилно,
17.02.2008 19:28
че човек често сам си избира нещастието. Лошото е, че не винаги има възможността да избере щастието си.А една такава проточена във времето история има много страни и май не е толкова лесно да се определи кой и за какво греши. Аз като се замисля, тази жена се е отказала доброволно от посредственото си според нея щастие в името на нещо друго. Тъжното е, че винаги идва момента на равносметката. И тогава все нещо трябва да помогне за притъпяване на действителността. За всеки е различно. Една и съща история при сто души може да има и сто различни измерения.
цитирай
8. 767 - Ia stiga prostotii!
18.02.2008 00:20
Silnite hora se boriat....za ostanalite....moite dulboki suboleznovania!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: demoniceye
Категория: Тя и той
Прочетен: 1440772
Постинги: 297
Коментари: 2649
Гласове: 10495
Спечели и ти от своя блог!