Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2008 12:39 - За какво завиждат мъжете, за какво завиждат жените...
Автор: demoniceye Категория: Тя и той   
Прочетен: 4324 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 21.02.2008 12:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Човекът е единственото живо същество, на когото е присъщо това отвратително чувство. Няма друго такова. Някой да е чувал за завистлив вълк? Дори и в размножителният период на животните най-добрите самки се полагат по право на водача, а след това съотвено на най-силните самци.  Само си представете картинката: седнал самотен вълк отстрани в глутницата, гризе си ноктите от завист, че са му отнели бленуваната женска и главата му гъмжи от черни козни как да сътвори някоя гадост на по-силният самец, на когото се полага и женската и най-добрата плячка и най-удобната бърлога.  А, не се смейте, няма да срещнете подобна гледка.

Да разгледаме най-често срещаните причини за завист у мъжете и у жените.

Жени:

1. За стройната фигура- това според мен е една от най-често срещаните причини за завист. Ето на Мария е стройна като тополка, пък аз не мога посмъртно да смаля огрмният си като бъчва задник.

2. За съпругът и (приятелят и)- също много често срещана причина.
С какво пък тя е заслужила да има този мъж?

3. За хубавата и, и добре платена работа-как ли пък се е намърдала, сигурно са я уредили или пък спи с шефа, няма друг начин.

4. За винаги изрядният външен вид, хубавите и модни парцалки,  луксозната  малка кола и скъпите бижута- Ех, как ми се иска и аз да имам онази гривна на Cartie, ама от къде толкова пари да си я купя?
От която причина пак се връщаме на предишните две, въпросната гривна е подарък от съпруга или пък е закупена, защото Мария си има добре платена работа.

5. За домакинските, кулинарни или творчески способности- ах тази Мария какви торти прави, пък моите винаги са на вид и вкус като препечени джапанки.

6. За добрият произход- тя е дъщеря на професор-доктор от София, пък аз съм дъщеря на селския ковач.

7. За прекрасните, интелигентни и добре възпитани деца- моят хулиган пак го изключиха от училище.


И други по-несъществени причини, които обаче винаги довеждат до черни терзания у завиждащата, лицемерно мазнене и в най-лошият случай до коварни планове как да сътвори някоя гадория на обекта на нейната завист. 


Мъже:

1. За мъжественото излъчване- от Иван лъха такава увереност, толкова лесно му се отдава всичко, пък аз едвам се оправям.

2. За дебелият портфейл- а, мани го Иван, той е тъпкан с пари, хич не го жали в кръчмата, да черпи там и да трае.

3. За последният модел мерцедес- това естествено е пак следствие от дебелият порфейл.

4. За манекенката, за която е женен- ах, ако хвана на Иван жена му, бих я скъсал. Страхотна п**ка е тя, как тоя бунак се уреди да я вземе? А на мен тежко ми с моята дебелана.

5. За печелившата търговска къща (или фирма по принцип)- как успя тоя Иван така да си развърти бизнеса, пък аз не мога?


Е, поне мога да призная, че на мъжете по-рядко им се случва да заформят заговори от завист, но и това не е съвсем изключено.


За епилог какво да кажа?

ДО ВСИЧКИ ЗАВИСТНИЦИ!!!!!

 Повечко се пробвайте да се самоусъваршенствате милички, вместо да завиждате. Жените да си сложат задника на диета и на фитнес, от това ще последва и по-лесното намиране на свестен мъж. Хванете една готварска книга и я прочетете (поне). 

Мъжете, ако не са по природа п***ци би трябвало да могат сами да си вземат своето.

И, и за двата пола- учете, за да сполучите.

Няма за какво да си завиждаме един на друг, освен ако не е някаква природна ощетеност, но за това пък всички знаем, че ако едно ни е отнето, то ни е дадено друго, което останалите нямат.

Кой завижда???


Посвещавам го на benra.blog.bg












Тагове:   Какво,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. trevistozelena - браво
21.02.2008 12:57
много хубав постинг. забавно си го написала, но всъщност е по-скоро тъжничък. съвсем без завист не може, след като така или иначе не сме се пръкнали като сиви вълци. понякога си е някакъв отдушник да позавидиш ей така напоително. но пък от друга страна, когато завиждат хората съвсем не си дават сметка за реалното положение на нещата...доста праволинейно действат. без да изпадам в подробности, но при мен все се случва да ми завиждат най-бурно точно в моментите, когато самата аз съм се чувствала безкрайно нещастна. в завистливите очички все се натрапва нещо много много повърхностно - ама възможно най-горния слой. всъщност то по принцип си е така, не касае само завистта, но пък тя е най-осезателна.
както и да е, извинявай, че се поотвлякох:) поздрави за текста!
цитирай
2. deathwoman666 - Според мен завистта е избиване на ...
21.02.2008 13:14
Според мен завистта е избиване на комплекс за малоценност.Повече нямам какво да добавя:))
цитирай
3. demoniceye - deathwoman666, абсолютно си права
21.02.2008 13:17
Комплекс от килограмите примерно. Е, кажи сега, ако дебеланата успее да се спретне да отслабне, няма ли и комплексът да си отиде? Усъвършенстване му е майката. :D
цитирай
4. deathwoman666 - да, но повечето не си правят труд...
21.02.2008 13:20
да,но повечето не си правят труда:))
цитирай
5. forestlove - ама, ама, ама
21.02.2008 14:23
килограмите не винаги са причина за комплекси. освен това като отслабнат хората (възрастните хора, не пубертетите) погрозняват доста - всяка бръчка си личи, почват да изглеждат сухи. все пак разбирам за какво става въпрос, де. едва ли имате предвид 5-10 кг отгоре.

ама, не е задължителко като не си стройна като тополка, да не те харесват мъжете. има мнооооого места (истински места, където живеят истински хора, а не холивудски продукции), където мъжете определено мислят кльощавите за болни или за бедни. пък и иван като е женен за манекенка, не е сигурно, че е за завиждане. това може да се окаже като да издържаш проститутка, а хората не би трябвало да се събират по този признак.

ама си права, де. просто се сетих за тези дребни частни случая и споменавам.
иначе ... да. аз като жена за точка 4 завиждам (само колата да е голяма). ама за готвене и други слугински умения - хохохо, това ми е оправданието да не се хващам с тях.

поздрави!!!
цитирай
6. stone - деси, деси
21.02.2008 18:27
ти искаш май комунизма да строиш. завистта не едно от най-естествените чувства, и именно то ни мотивира да се борим с живота и да постигаме нещо повече от другите. иначе хората още да ходят голи и да ядат бананите, които сами падат.

и за сведение: при животните е същото, гледай някой филм по дискавъри и ще видиш как се бият едно с друго и се преебават за храна, територия или женски. доколкото чувстват, сигурен съм че имат еквивалент на завист, и тези дето нямат горните неща, умират от завист към тези, дето ги имат.
цитирай
7. liz - Има разлика
21.02.2008 20:57
между спортната завист, която те мотивира да постигнеш по-високи резултати от съперника и черната завист, произтичаща от неспособността да го настигнеш
цитирай
8. liz - ух
21.02.2008 21:02
стана грешка с предния коментар и остана недовършен.
Та за мен завистта е два вида: спортната, при която високите резултати на съперника те вдъхновяват да постигнеш нещо повече и да се целиш на високо. И черната завист, произтичаща именно от неспособността ти да го постигнеш. И тогава е по-лесно да се кроят грозни и черни интриги. Жалка работа.
цитирай
9. anabel4o - Много добре си казала нещата. Няма ...
22.02.2008 00:46
Много добре си казала нещата. Няма по-безсмислено нещо от завистта. Особено от безпричинната - "Аз не желая да се развивам, но защо другите да напредват!?" Но съм забелязвал и у животни наченки на завист, но тя е по-скоро за внимание - при котките най-често.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: demoniceye
Категория: Тя и той
Прочетен: 1437419
Постинги: 297
Коментари: 2649
Гласове: 10495
Спечели и ти от своя блог!