Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2008 20:25 - Свещник ли?
Автор: demoniceye Категория: Тя и той   
Прочетен: 2625 Коментари: 8 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Знаете ли що е свещник?
Нямам предвид поставка за свещи.
Свещник е третият в една влюбена двойка, вечното допълнение, върха на сладоледа, и третият участник в играта "Двама са малко, трима са много". Или най-точно казано, това е приятел (не задължително най-добрият), на някого от влюбената двойка, постоянното присъствие, човека с когото единият от двойката е убивал свободното си време, преди да си намери гадже. Живеели са си двамата приятели прекрасно блаженно занимавайки се със съществени неща като киснене в кръчмите, компютърните клубове, цакане на белот или в дълбокосмислени коментари по повод някой филм по телевизията. И изведнъж (как ли пък се случи) единият от тях си намира гадже.  В живота на свещника настъпват драстични промени.
Оказва се, че приятелят му вече прекарва повечето от свободното си време с гаджето си.  Нормално е за една влюбена двойка да предпочитат да са сами.  Свещникът получва по-малко внимание, по-редки срещи за губене на време с приятеля, или пък общи излизания на тримата, където той се чувства, пренебрегнат, излишен, петото колело, последната дупка на кавала, абе с една дума СВЕЩНИК! Защо не е много ясно.
И какво прави той?
Вместо да се радва на щастието на приятеля си или да си потърси гадже (все пак играта на белот се играе по-добре от четирима :))) ), той започва да роптае. Стартира кротко със мрънкане, като не му обърнат достатъчно внимание, мрънкането прераства в отркит бунт срещу врага (гаджето на приятеля). Първият етап са злобни подмятания за купищата нейни недостатъци в характера и външния вид. Ако това не хване декиш, продължава със още по-злобни намеци как тя го използва, как той е безумно тъп, та е захапал така джама, не вижда ли, че тя му се подиграва зад гърба и само чака да се появи по-подходящия (разбирайте по-паралията), та да му тегли шута. Когато и това не помага следват открити ултиматуми от сорта: "Или тя или аз, ако не я зарежеш, забрави за приятелството ни".
Когато ошашавеният му приятел го попита защо и какви основания има той да мисли така за нея, дали е видял някакви доказателства СВЕЩНИКЪТ не може да даде  никакво смислено обяснение. А не може да го даде, защото не иска да признае истината. Че просто ревнува и завижда, че явно или е неспособен да си намери гадже и той или пък просто е инфантилен и няма такова желание. Че явно не иска на него да му е добре, а "на Вуте да е зле".
В резултат какво постига?
Да му кажат да си гледа работата, да изгуби и приятеля си и вниманието оказвано му досега.
И СВЕЩНИКЪТ има наглостта да се нарича ПРИЯТЕЛ.
Приятел, ама друг път.
Истинските приятели се радват на щастието на своите приятели, така поне знам аз. :)))

Да убием ли СВЕЩНИКА или да си кажем: "ХАЙде от нас да мине"? :)))





Гласувай:
0



1. assssss - Za sygalenie
03.03.2008 22:24
slu4wat se i takiwa ne6ta w giwota...
цитирай
2. anlov - Не,
03.03.2008 23:23
просто лека-полека да му топим свещите на бавен огън:)))
цитирай
3. rumi4ka - В никакъв случай
04.03.2008 08:02
не бива да казваме "от мен да мине"! Номерцата стават все по-мръсни. Един такъв свещник ми отрови последния уикенд. С елегантност и такт да му бием шута!
цитирай
4. errorreport - Това е една много хубава тема,
04.03.2008 12:42
по която може би всеки има какво да сподели, а само ти се сещаш. Браво за добрите ти попадения.

Аз веднъж заварих най-добрата си приятелка, която логично ми "светеше" на семейния живот, по голи гърди в скута на мъжа ми, ръката му между бедрата й, главата му между циците й. Няколко минути по-рано аз заспивах на масата от преумора (петък вечер) и те нетърпеливо ме заврънкаха да си лягам. Казах "ок", оставих ги да си допиват, докогато им е кеф и отидох да си претупам вечерния тоалет - миене на зъби, баня и прочие. Върнах се да им кажа "тоя път верно лека нощ" и ги видях на калъп. Изпаднах в шок - да ми бяха дали поне 10 минути, ебати гадните хора...
След 2-3 дена се оказа, че толкова много съм свикнала (и в продължение на толкова много години), да обичам безрезервно тези двамата подли кретени и олигофрени, че дори след този случай не можах да ги намразя.
цитирай
5. demoniceye - errorreport-И как не ги уби?
04.03.2008 12:48
Или не ги навря в кучешки задник? Ужас.
цитирай
6. errorreport - Не ги убих
04.03.2008 13:01
И не ги наврях. Честно. Любовта победи. Аз затова мразя любовта понякога.

А ти с този постинг поздравяваш ли някого конкретно (примерно, най-добрия приятел на гаджето ти) или просто така се сети, принципно :)
цитирай
7. demoniceye - errorreport , не не позна. :)))
04.03.2008 13:05
И гаджето ми има свещници, но аз поздравявам най-добрата си приятелка, която онзи ден просто и чисто ми НАРЕДИ да се разделя с него. След като никакви други методи не помогнаха тя стигна до извода, че той ме е зомбирал, хипнотизирал и омагьосал с цел да ме унищожи. И за да ме спаси тя ми нареди да се разделя с него. Постигна старателно укриване от нея на всички места където би могла да ме намери. :)))
цитирай
8. анонимен - LrhQFLqOuDYquAs
24.05.2011 07:15
That's a mold-bareker. Great thinking!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: demoniceye
Категория: Тя и той
Прочетен: 1437202
Постинги: 297
Коментари: 2649
Гласове: 10495
Спечели и ти от своя блог!