Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2008 14:54 - Убийте уморените коне !!!
Автор: demoniceye Категория: Тя и той   
Прочетен: 4247 Коментари: 14 Гласове:
0

Последна промяна: 22.02.2008 14:55


Нямах намерение да пиша постинг днес, има си дни, в които човек не се чувства в  кондиция, но добре, че съществува добрият стар internet explorer, а да не забравям и любимият на всички ни blog.bg, та да прочета някои актуални неща. Дребни нещица, които първо ме накараха да се позамисля, а после ме вбесиха до крайност. 

Първото беше, че биологично било доказано как любовта служи само за размножаване и трае период от 3 години. Второто- едно неадекватно изказване на някакъв ТРОЛ по повод постинга http://sunflower.blog.bg/viewpost.php?id=166023

Обратно на обичайното първо ще поразъсждавам по повод възрастта.
Кога един човек се счита за вече остарял?
Е, аз ще ви кажа: Когато сам се обяви за стар и нищо не ставащ.
Или (в краен случай) е достигнал преклонната възраст от около 98 години (например). Една жена на 36-40 не е стара чанта, както се изказа вездесъщият мъдър ТРОЛ с огромен житейски опит от 16 навършени, коефициент на интелигентност- отрицателна дроб и възпитание на негър от Бронкс през 60-те години.
И ще ви кажа още нещо: Малко конкретни примери какво може да направи една жена на 40. Може (намерила вече малко време за себе си) да завърши висше образование, да създаде просперираща фирма, да напише книга, да покаже на света, че тя съществува и не на последни 2 места- да изглежда великолепно и...и, познайте какво, тя може и да се влюби !!! Ами да мили хора, тя може всичко това.
Какво може един мъж на 40?  Може да създаде семейство, може да обиколи света, да изкара курсове за пилот и да си купи SKYHAWK.
Да, ето такива странни нещица могат хората на 40.
А пък нещастните пубертетчета, които не знаят дори и носа как да си избършат и си въобразяват, че за тях времето не важи, ще са вечно млади и ще живеят вечно, тези оръфлячета си позволяват да дават акъл на един 40 годишен какво може да прави и какво не.
Жалкото в цялата история е, че подобни изказвания са присъщи на българските тийнейджъри. В USA например у младите хора уважението към по-възрастният е изградено наравно с домашното му възпитание, от не един американски младеж съм чувала (чела) изразът: "The age is just a number".
Всеки човек има (или е имал) родители и едва ли би му станало много приятно да разбере как някой е нарекъл майка му "дърта чанта".  Дори и много възрастните хора си имат своята цена, те имат нещо повече- правото на достойнство. И правото на уважение за личният им жизнен опит. 
Толкова по повод възрастта, като такава.

Сега по повод любовта.
На каква възраст може да се влюби човек?
Или някой учен си позволи да постави възрастова граница и на любовта: Ти си на възраст между 14 и 25, а значи ти е позволено да се влюбваш. Минал си 25? Ооооооо, та ти си уморен кон вече, забранено ти е всякакво влюбване.  Който умник успя да изобрети тази максима, аз бих го помолила да изобрети и застраховка против влюбване.  Хипотетична история- жена на 54, отгледала деца, че и внуци. И овдовяла. Ха и какво? На нея и е забранено да се влюбва вече, пък и нали любовта служи само за размножаване? И какво? Жената е обречена да изживее остатъка от живота си сама, защото е попаднала в категорията на тези, за които любовта е забранена, или поради възрастта и непристойна, ненормална и странна (категорията-уморен кон). Е хайде да убием тогава уморените коне, далеч по-хубаво ще си е населението на земята да се състои само ( и единствено) от хора на възраст между 14 и 25.  Учените да имат много здраве. Любовта не служи само за размножаване и не трае само 3 години (от личен опит го знам).

С една дума, уморените коне няма да се предадат и да позволят да им теглят ножа.

Учените и тийнрйджърите да отидат да се оплачат ако искат и на арменския поп. 






Гласувай:
0



1. majkata - :)))
22.02.2008 14:59
да ти кажа и други хора са на мнението на трола, ама да не ти пука:)))

Уважаваният от всички нас докторживаго е изказвал на всеуслошание мнението, че жената след 37 ставала бабок:)))

А за любовта си напълно и абсолютно права:))))

Поздрави за поста!
цитирай
2. benra - Хей,
22.02.2008 15:01
не се ядосвай, петък е.Много си права-остаряваме тогава, когато си приемем за стари.Аз съм на 38-никога не съм крила възрастта си.Не се налага просто.Ние сме ние, егн-то е просто набор от цифри, които не характеризират личността ни.Може би дават някакво инфо за опита, който имаме, но не непременно.ХАрактерно е за децата да мислят,че младостта е състояние,което се измерва в цифри.Че не е го разбираш със зрелостта.Помня-бях на 18, имах една приятелка на 25,която ме покани да отида с нея на купон.Беше по случай рождения ден на момиче,навършващо 30.Възпитана съм затова не направих коментар, ама вътрешно в себе си предчувствах скуката.Представяш ли си моята изненада,която роди следни бисер-Леле, ама от 30-годишните не изглеждали никак стари.Смяха ми се тогава на глупостта.Ама ...така е-когато си на 16-18-20 годините напред ти изглеждат натоварени със старост.А такова нещо няма.
цитирай
3. demoniceye - Тaка ли казал doctorjivago?
22.02.2008 15:06
:) Веднага ще премахна абонамента си от блога му. :)
И, да benra, най-вероятно и тия хлапаци ще се чудят на глупостта си след време. :)
цитирай
4. majkata - Недей да го премахваш, много те моля!
22.02.2008 15:08
:)))
цитирай
5. scintilla - Всичко е въпрос на гледна точка :)
22.02.2008 15:45
Имам дядо на деветдесе и кусур, който отказва да ходи в пенсионерския клуб, понеже там се събирали само младежи. "Нямат още 70-се!". Пфу:)
Живота е пред тях! :) Освен това, за всеки мъж (освен за мъртвия такъв) идва време, когато смята жените на 25, после на 30, после на 40 и кусур, за млади и засукани мацки.
Не се кахъри:)
цитирай
6. anabel4o - И мен ме дразнят разните предубе...
22.02.2008 15:47
И мен ме дразнят разните предубедености на хората, но тяхна си работа. Отдавна не обръщам внимание. Нека си живеят със заблужденията и да не пречат! :) Може да си еднакво умен или тъп както на 15, така и на 55.
цитирай
7. rumi4ka - И от една баба
22.02.2008 15:49
- на внуците си, разбира се! Въобще не се усещам стара, много съм готина, даже сама себе си харесвам! Карам си сутрин внуците на училище, отивам на работа, а вечер обсъждаме: с най-големия (тийнейджър) първи любовни трепети; със средната - малки понита, русалки и приятелските предателства, а с най-малката учим стихотворения. Ако искам да се уморявам - мога. Ама не се случва.
И една тайна - май съм влюбена.
цитирай
8. benra - ех,
22.02.2008 16:57
румичка!поздрави!
цитирай
9. damnation - Очертава се по манталитет завинаги ...
22.02.2008 17:09
Очертава се по манталитет завинаги да остана на 17 та не вярвам в оостаряването като цяло ! ( друг е въпроса дали то вярва в мен :)
Демоник,какво пък против негрите от Бронкс,че ги сравняваш с троли ? о.О
цитирай
10. diesirae - По повод любовта
22.02.2008 17:46
Не съм компетентен по повод старостта (нямам навършени :), но по повод любвта, мога да заявя съвсем категорично, че съм опровергал учените... Те нека си твърдят каквото искат, но всяка теория е вярна докато не бъде отхвърлена. Е, аз съм преживявал любов не веднъж и никога не е имала нито за цел нито дори за страничен резултат възпроизводство. И обикновено трае не 3, а 2 години... :)
Поздрави
цитирай
11. deathwoman666 - поздрави за постинга:)) мойта баба ...
22.02.2008 19:40
поздрави за постинга:)) мойта баба е на 70 и кусур ама си ходи по пенсионерските клубове и си купонясва:)) да ми е жива и здрава:)) дреме й на шапката на нея:)) а кво да прави инак? Да "сЕди дОма и да чете Шок" ли?! :))))))) аз като стана на 70 ще пия бира по клубовете и ще слушам метъл:)))))
цитирай
12. veshti4ka - Хей, Деси!
22.02.2008 21:42
Я се вземи в ръце! Аз съм на добра възраст - не толкова годините, колкото годините на децата ми! Обаче не ми пука изобщо. И знаеш ли защо?! Живота е пред мен и новите усещания са пред мен! Децата затова са деца - да им дърпаш ушите и да ги направляваш по пътя на живота. Остави ги! И те ще дойдат на нашия хал :)))) Да ги видим тогава :)))) А любовта е усещане за цял живот!....
цитирай
13. demoniceye - Благодаря на всички ви. :)
22.02.2008 22:38
да живеят старците. :D, особено старците метъли. :)
цитирай
14. анонимен - Не е важно на колко си години а на к...
14.05.2008 16:11
Не е важно на колко си години а на колко си останал.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: demoniceye
Категория: Тя и той
Прочетен: 1437657
Постинги: 297
Коментари: 2649
Гласове: 10495
Спечели и ти от своя блог!