Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2008 17:15 - За навика да си завираме носовете
Автор: demoniceye Категория: Тя и той   
Прочетен: 1186 Коментари: 1 Гласове:
0



Навсякъде. В личният живот на другите, в пощите им, под леглата им, в мръсното им бельо, в банята им , в тоалетната им?
Мерудии на всяко гърне. Защо? Нездраво любопитство или липса на личен живот? Има една руска пословица: "Любопитството не е порок, а голяма свинщина." Така си е. Че е свинщина, свинщина е, едва ли има човек, който да не го осъзнава.  И въпреки това има толкова много хора, които просто и чисто за това си живеят, да си завират носа в живота на другите хора. Хранят се от щастието и неволите на другите, от емоциите им, от успехите и провалите им, водени от жавдата да не испуснат клюката. Да не изпуснат някоя подробност. Що за живот е това? Енергиен вампиризъм? Емоционален вампиризъм? 
Не разбирам и никога няма да разбера. 
Мерудиите се делят на няколко типа:

1. Стрина Пена клюкарката дебнеща от засада зад оградата на съседния двор, с ръце на кръста, неодобраваща нищо и никого и заинтересована с кого какво става с цел да има винаги под ръка нещо за критика.

2. Стрина Дена Въпросителната, която те причаква на улицата, за да те разпита за номера на обувките ти и рода ти до 10-то коляно, с цел да те убеди в превъзходството на собстените си роднини пред твоите.

3. Тетка Цена, която ти се изтърсва в дома неканена, носеща току що сварено джезве с кафе.  Тя е по-безобидна, просто и е скучен животът.

4. Лена хакерката, която ти знае паролата за пощата, скайпа, рови се в блога ти, в профилите ти навсякъде, чете ти личните съобщения и дори има нахалството да ти каже, че го прави за твое собствено добро.

И това, ако не е тормоз и нахалство здраве му кажи.
Цитирах само женски имена, но това  не означава, че няма  и такива мъжки екземпляри.

Пък после се чудим защо сме ченгенарска държава.
Просто нездравото любопитсво и навикът ни да си завираме носа в чуждия живот ни е заложено по природа.



Тагове:   навика,


Гласувай:
0



1. gothic - Преди години, когато бях млад, имах ...
13.03.2008 16:16
Преди години, когато бях млад, имах закачка с една съседка, по-малка от мен, още ученичка. Аз живеех на първия, а тя-на третия етаж. На втория живееше визитарката на нашия вход. Тя денонощно не помръдваше от балкона. Обикновено вечер, когато се прибирахме с мацката, аз я изпращах до нейния етаж, целувахме се(или пооставах, но това е друга тема). Та винаги, като минавахме втория етаж, шпионката на тази скочобра се затъмняваше-сакън да не изпусне двамата ли се качваме. Един път ми писна, изритах вратата и показах среден пръст на шпионката. Бях изкаран гамен(и такъв си бях, де), но това повече не се повтори. Та начина е такъв....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: demoniceye
Категория: Тя и той
Прочетен: 1439410
Постинги: 297
Коментари: 2649
Гласове: 10495
Спечели и ти от своя блог!